Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Skambėjo eurovizijos dainos

Tytuvėnų gimnazijoje vaikai mokosi trijų užsienio kalbų. Pirmoji nepažįstama kalba, su kuria susiduria jau antroje klasėje – anglų. Metai iš metų mokiniai tobulina svetimos kalbos įgūdžius ne tik pamokose, bet vyksta įvairios mokyklos ir rajono olimpiados, šventės, varžytuvės. Vienos jų – tradicinis rajono mokyklų angliškų dainų konkursas. Prieš geriausiųjų pasirodymus rengiama šventė gimnazijoje. Juk reikia išsiaiškinti, kas daugiausiai įdėjo darbo bei pastangų ir gali atstovauti gimnazijai, konkuruoti su šauniausiais kitų mokyklų atstovais.

Šiais metais konkurso tema „Geriausios Eurovizijos dainos“. Gimnazijoje rungėsi penkiolika grupių ir solistų. Renginį vedė dvi poros: penktokai Ema Vilimaitė ir Ignas Ridikas bei gimnazistai Aušra Vaičekauskaitė (IVgb) ir Gytis Valiuška (IIIga). Autoritetingai komisijai, kurią sudarė muzikos mokytoja Dovilė Zikienė, anglų kalbos mokytoja (Pagryžuvio skyrius) Rasa Šimkienė, Tytuvėnų kultūros centro meno vadovas Regimantas Zenauskas ir buvusi gimnazijos mokinė, viena geriausių ankstesnių konkursų dalyvių Jurgita Kalasauskaitė, vadovavo gimnazijos direktorės pavaduotoja, anglų kalbos mokytoja Vilija Volskienė.

Pirmieji scenoje pasirodė jaunesniųjų klasių atstovai, po jų – gimnazistai. Dainas dalyviai pasirinko iš įvairių Eurovizijos metų, pradedant 1974 ir baigiant 2014. Visi – nuo penktokų iki abiturientų – ruošėsi ilgai, nuoširdžiai, pasitardami su anglų kalbos ir muzikos mokytojais, todėl komisijai apsispręsti buvo sunku. Išrinkti ne du, o trys nugalėtojai. Jie ir keliaus į rajono konkursą. Jaunesniąją grupę atstovaus solistė Inga Kubilinskaitė (8a) ir 7a klasės mergaičių ansamblis, vyriausiuosius – IVgab klasių merginų kvartetas.

Šiose varžytuvėse išryškėjo geriausi Tytuvėnų gimnazijos dainininkai, bet po trijų savaičių jiems teks susirungti su kitų rajono mokyklų šauniausiais Eurovizijos dainų atlikėjais. Žinodami konkurso istoriją bei tradicijas, galime neabejoti – kovo 20-ąją išvysime puikų renginį.

 
Dabar lankosi
Mes turime 1 svečią online