Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Tradicinės saviraiškos diena „Smalsučiai“

Visiems rūpi atsakymai į šiuos klausimus: kaip kurti pozityvią buvimo kartu patirtį, kaip konkrečiai siekti „mokyklos visiems“ koncepcijos įgyvendinimo, kaip bendradarbiauti, kaip pasiekti, kad kiekvieno emocinė savijauta būtų gera? Viena galimybių – bendrų veiklų plėtojimas.

Kelmės rajone Tytuvėnų gimnazijoje jau septintus metus gegužės mėn. (nuo 2010 m.) vyksta SP pradinių klasių mokinių saviraiškos diena „Smalsučiai“.

Tai viktorina, kurios metu mokiniai atlieka parengtas verbalines ir neverbalines užduotis, skirtas lavinti mokinių mąstymą, dėmesį, kalbinius įgūdžius, vaizduotę. Pagrindinis tikslas – bendravimo, tolerancijos, draugiškumo, smalsumo ugdymas.

Kiekvienais metais į gimnaziją atvyksta svečių iš rajono mokyklų. Jau turėjome svečių iš Mockaičių, Liolių, Gailių, Maironių, „Kražantės“, „Aukuro“ pagrindinių mokyklų, Pagryžuvio ikimokyklinio-pradinio ugdymo skyriaus, Pakražančio, Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijų. Per 7 metus jau dalyvavo virš 200 mokinių. Kiekvienais metais 30-33 mokiniai išsiskirsto į tris komandas. Mokiniai atlieka įvairias užduotis, stengiasi atstovauti savo komandai, mokosi bendravimo ir bendradarbiavo. Ugdomi draugiškumo, bendravimo įgūdžiai, saviraiškos poreikis. Mokinių veikla stebima, vertinama neformaliai ir taškais. Už atliktas užduotis skiriami tam tikros spalvos taškai (klijuojami lipdukai), kuriuos susumavus paaiškėja, kam pasisekė labiausiai, kuri komanda laimėjo, tačiau nusiminusių nebūna, nes nė vienas mokinys nelieka be dėmesio. Visų komandų nariams įteikiamos padėkos ir atminimo dovanėlės už aktyvų dalyvavimą. Apdovanojamas ir pats aktyviausias mokinys. Per 3 valandas (tokia trukmė) kiekvienas mokinys vidutiniškai atlieka po 10 - 15 užduočių.

Pagrindinis tikslas, kuriuo siekiu, ruošdama, vesdama renginį yra pasiekiamas – mokiniai bendrauja, bendradarbiauja, mokosi išklausyti kitą, siekti susitarimo, atsakomybės ne tik už save, bet ir už kitą asmenį, mokosi būti smalsūs, kūrybingi.

Erika Gudauskienė, logopedė-specialioji pedagogė

 
Dabar lankosi
Mes turime 2 svečius online