Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

,,π“ diena gimnazijoje

Kovo 14-ąją gimnazijoje buvo švenčiama π diena. Ši diena buvo pasirinkta neatsitiktinai, nes π skaičiaus reikšmė yra 3,14, ir jis bene geriausiai žinomas skaičius pasaulyje.

Rytą kiekvieną atėjusį į mokyklą prie durų pasitiko abiturientai. Jie ne tik patikrino matematikos žinias, bet ir pažymėjo anspaudu. Paprasti klausimai ne vieną privertė kaip reikiant pasukti galvą, o kai kurį ir nuoširdžiai nusišypsoti.

Dar vienas tos dienos akcentas – parengtas stendas apie skaičių π. Jame pateikta įdomi ir išsami informacija praplėtė ne tik mokinių, bet ir mokytojų žinias.

Per trečią pamoką 5-6 klasių mokiniams vyko netradicinė matematikos pamoka ,,Protų mūšis“. „Protmūšį“ parengė matematikos mokytoja L. Zaleckienė. Sugalvotos užduotys pareikalavo ne tik matematikos žinių, bet ir loginio mąstymo bei greitos orientacijos. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad visos komandos labai stengėsi, todėl ir taškų skirtumas tarp jų buvo nedidelis. I-ąją vietą užėmė penktokų G. Zondelytės, V. Vasiliausko bei šeštokų M. Abados ir K. Vasiliausko komanda.

Per penktą pamoką 7-8 klasių mokiniams vyko netradicinė matematikos pamoka „Matematikos viktorina“. Viktoriną parengė mokytoja B. Daubaraitė, o vedė 8a klasės mokiniai. Nugalėjo komanda, kurią sudarė aštuntokai R. Katkauskis ir R. Gerčaitė bei septintokai E. Vilimaitė ir I. Dauskurdis. Aktyviai dalyvavo ir sirgaliai.

Nugalėtojams buvo įteikti padėkos raštai.

π dienos iniciatorės – matematikos mokytojos
B. Daubaraitė, L. Švilpienė, L. Zaleckienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 1 svečią online