Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Turistų būrelio žygis

Įsibėgėjus rudeniui, Tytuvėnų gimnazijos Turistų būrelis vyko į pėsčiųjų žygį. Jaunieji keliautojai žygiavo maršrutu Tytuvėnai – Plekaičiai – Gomertos ežeras – Debeikiai – Plekaičiai – Tytuvėnai. Moksleiviai su vadovu Aurelijumi Baniu nukeliavo 34 kilometrus. Į žygį ėjo 19 mokinių.

Gomertos ežeras pasislėpęs tarp miškų. Jis plyti Tytuvėnų regioniniame parke, kaimyniniame Radviliškio rajone, Šaukoto seniūnijoje. Ežerą supantys miškų masyvai ir gražios kalvos paskelbti Gomertos kraštovaizdžio draustiniu.

Pasitaikė puikus oras. Jaunieji žygeiviai keliavo kalvota vietove, praėjo daug aukštapelkių, pievose ir virš miškų matė būrius sustojusių po skrydžio pailsėti arba migruojančių gervių. Vaikai žaidė įvairius žaidimus su kamuoliu, pramogavo, ilsėjosi. Vėliau šventiškai papuošė pavėsinę. Turistai pasiskirstė į tris komandas ir paruošė komandų prisistatymus. Jie vyko po vakarienės. Be to, visi į metraštį rašė palinkėjimus Gomertai.

Sekmadienį įvyko naujų Turistų būrelio narių krikštynos. Naujokai davė Turisto priesaiką. Po to draugiškai sutvarkė stovyklavietę ir rudeniu alsuojančiais laukų ir miškų keleliais patraukė atgal į Tytuvėnus

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online