Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

„Disko vakarėlis“ Tytuvėnų gimnazijoje

Praėjusį penktadienį į Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijoje vykusį devintąjį angliškų dainų konkursą susirinko mokiniai ir mokytojai iš 11 rajono mokyklų. Šių metų tema – „Disko vakarėlis“, kurio metu skambėjo populiariausios disko dainos. Renginyje dalyvavo ir sveikinimo žodį visiems susirinkusiesiems tarė Lietuvos Respublikos Seimo narė Alma Monkauskaitė, Kelmės rajono savivaldybės vicemeras Izidorius Šimkus bei švietimo, sporto ir kultūros skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas, taip pat JAV ambasados atstovai Derek Weeden and Nathan Stophel.

Kaip ir kiekvienais metais šis konkursas sulaukė daug dėmesio. Dalyviai savo originalumu, atlikimo lygiu siekė nustebinti ne tik žiūrovus, bet ir komisiją, kurią šiais metais sudarė Kelmės rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Vijoleta Norkutė, Kelmės rajono savivaldybės kraštotvarkos, paveldosaugos ir statybos skyriaus vyr. specialistas Vilmantas Kizis, Tytuvėnų jaunimo mokyklos muzikos mokytoja Renata Valatkienė ir Kelmės meno mokyklos direktorės pavaduotoja Beata Pralgauskienė.

Konkursas prasidėjo nuo pirmosios amžiaus grupės, t.y. 5-8 klasių moksleivių pasirodymų. Nuotaikingi pasirodymai keitė vienas kitą, o vyresniųjų grupės (9-12/I-IVg kl.) mokiniai, savitai atliktomis dainomis dar labiau pagyvino „Disko vakarėlio“ nuotaiką. Kol komisijos nariai tarėsi ir skaičiavo balus, renginio dalyviai šoko pritardami Tytuvėnų gimnazijos mokiniams, atlikusiems ritmingas disko dainas.

5-8 klasių mokinių grupėje pirmoji vieta atiteko Vidsodžio pagrindinės mokyklos aštuntokams, kurie puikiai atliko dainą „Sweet Dreams“. Antra vieta džiaugėsi Kelmės „Aukuro“ pagrindinės mokyklos 8 klasės mokinės, atlikusios populiarių disko dainų popuri „Let‘s hands up for love“. O Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos septintokas Arnas Mangirdas, įtikinamai padainavęs dainą "Love is in the Air", iškovojo trečią vietą.

Antroje amžiaus grupėje tradiciškai pirmą vietą iškovojo J. Graičiūno gimnazijos mokiniai, kurie visus sužavėjo Boney M hitų popuri. Puikia nuotaika užkrėtė Pakražančio gimnazijos mokinės, kurios atliko dainą „I will survive“. Joms atiteko antroji vieta. Ypatingu balsu išsiskyrė Tytuvėnų gimnazijos Iga klasės mokinė Inga Kubilinskaitė atlikusi dainą „Mercy“. Komisijos sprendimu, Ingos ir šokėjų pasirodymas buvo vertas garbingos trečios vietos.

Diplomais ir atminimo dovanomis, kurias įsteigė Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyrius, buvo apdovanoti I-III vietų laimėtojai. Seimo narė Alma Monkauskaitė savo simpatijų prizą skyrė Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos septintokei Eglei Baltrušaitytei už puikią dainą „Girls Just Want to Have Fun“, Kelmės rajono savivaldybės vicemerui Izidoriui Šimkui labiausiai patiko Vaiguvos V. Šimkaus pagrindinės mokyklos mokinių atlikta daina „One Way Ticket“, o švietimo, sporto ir kultūros skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas simpatijų prizą įteikė penktokėliams iš „Kražantės“ progimnazijos už Michael Jackson dainą „Love Never Felt so Good“. Lietuvos gimnazijų asociacijos vardu, kuri skyrė lėšų renginio organizavimui, Tytuvėnų gimnazijos direktorė Irma Stankuvienė specialų prizą įteikė Kražių gimnazijos šeštokams atlikusiems nuotaikingą Sandros hitą „Boys, boys, boys“. O šaunius renginio vedėjus šeštokus Emą Vilimaitę, Igną Ridiką, IVgb klasės mokinę Rugilę Daugėlaitę ir IVga klasės mokinį Gytį Valiušką apdovanojo vertinimo komisijos pirmininkė Vijoleta Norkutė. Neliko nuskriausti ir žemesnes vietas užėmę mokiniai, o konkurso dalyvius ruošusiems anglų kalbos ir muzikos mokytojams buvo įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanėlės.

Renginį užbaigė tą dieną savo gimtadienį šventusi Tytuvėnų gimnazijos direktorė Irma Stankuvienė, kuri padėkojo visiems konkurso dalyviams, mokytojams ir svečiams už suteiktas puikias emocijas ir nepakartojamą renginį.

Anglų kalbos mokytoja Genutė Karpinienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online