Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Amatų ir profesijų diena

Kad 5-8 klasių mokiniai kuo daugiau sužinotų apie profesijas, kovo 17d. Tytuvėnų gimnazijoje vyko „Amatų ir profesijų diena“.

Mokiniai dalyvavo susitikime su Kelmės Mažojo teatro aktoriais L. Gulbinaite ir M. Vaitkevičiumi, Tytuvėnų regioninio parko darbuotoja A. Buchaite ir susipažino su aktoriaus bei sporto vadybininko profesijomis. „Amatų ir profesijų“ dienoje dalyvavo Tytuvėnų miestelio bibliotekinkė D. Galbuogienė ir Kelmės sveikatos centro darbuotoja A. Palubinskienė, kurios supažindino su bibliotekininko bei medicinos darbuotojo profesijomis ir papasakojo, kodėl pasirinko šią profesiją.

7-8 klasės mokiniai susitiko su Jaunimo darbo centro darbuotoja, sužinojo, kokių profesijų reikia Kelmės rajonui.

Galveles pasukti mokiniai galėjo 5-6 ir 7-8 klasių viktorinoje apie profesijas, kurią vedė profesinio informavimo specialistė A. Urbonaitė.

Kiekvieną klasę atstovavo 7 mokinių komandos, kurios linksmai ir išradingai atliko įvairiausias užduotis: rašė profesijas prasidedančias raidėmis: D, V, G, S, M, spėjo animacinių filmukų, vyresnieji- filmų pagrindinių herojų profesijas, dalyvavo rungtyje „suvaidink profesiją“, atliko praktines užduotis (įsiuvo sagą, bintavo draugui ranką, darė šukuoseną, ruošė gražų vieno kąsnio sumuštinį).

Po „protų kovos“ suinteresuotieji pasiskirstė į grupeles ir išbandė įvairius amatus: keramikos užsiėmimus vedė I. Diminskienė, Velykines kompozicijas padėjo daryti gimnazijos meno skyriaus mokytoja R. Bingelienė, kartu gimnazijos direktore I. Stankuviene mokiniai margino velykinius margučius.

Piligrimų centre komponavo verbas su darbuotoja R. Krenciene, rankdarbių iš veltinio mokė mokinių Roko ir Džiugo mama R. Krencienė.

Velykų proga pasveikinti artimuosius mokiniai galės savo rankų gamybos atvirukais, kuriuos gamino kartu su gimnazijos technologijų mokytoja V. Mozeriene. Meninio medžio raižymo paslaptis atskleidė gimnazijos technologijos mokytojas E. Baranauskas.

 
Dabar lankosi
Mes turime 8 svečius online